Controles

Tijdens het kraambed is de kraamverzorgster elke dag een aantal uur bij jullie om jullie te helpen. Ze leert jullie hoe jullie je kindje moeten verzorgen, helpt je bij de voeding en wanneer er tijd over is doet zij licht huishoudelijke taken. Wanneer er bijzonderheden zijn, zal ze dit met ons overleggen.

Tevens komen wij regelmatig bij jullie aan huis voor controle. Tijdens de kraambedvisites kijken we hoe het gaat met de voeding,  controleren de kleur van je kindje, of hij/zij goed plast en poept en of de temperatuur goed blijft. De kraamverzorgster weegt het kindje een aantal keer gedurende de kraamweek.

Bij jou kijken we naar de eventuele hechtingen, je borsten en of de baarmoeder goed samentrekt. Als er problemen zijn, dan lossen we die samen met de kraamverzorgster op. Verder is er natuurlijk alle ruimte om de bevalling nog eens rustig te bespreken.

Het is belangrijk om voldoende rust te nemen tijdens het kraambed. Ons advies is om minimaal 4 dagen boven te blijven en ’s middags te gaan rusten. Rond de 8e-10e dag sluiten wij het kraambed af. De zorg voor de baby wordt dan overgenomen door het GGD brabant zuid oost en voor jou door de huisarts.

Heel veel informatie over de eerste 6 weken na je bevalling vind je terug in de volgende Folder.

Als je in het ziekenhuis onder controle bent bij de gynaecoloog en je daar gaat bevallen, dan heb je een verloskundige nodig voor de controles in je kraambed. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen tijdens het telefonisch spreekuur of via het aanmeldformulier. We plannen dan meestal een afspraak bij ons op het spreekuur om alvast kennis te maken met een van ons.

Verloskundigenpraktijk In de Kempen

Spreekuur locatie Eersel

Hint 11
5521 AE Eersel

Spreekuur locatie Hapert

Hapert
Oude Provincialeweg 77
5527 BN Hapert

Spreekuur locatie Vessem

Fysio Vessem
Hemelrijk 1
5512 BZ Vessem
© 2024 Verloskundigenpraktijk In de Kempen - Privacy Policy