Plaats van bevalling

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je kunt gaan bevallen. De keuze van de plek van bevalling is afhankelijk van meerdere factoren.

Thuis

Als je zwangerschap goed is verlopen en er geen medische redenen zijn waarop je in het ziekenhuis zou moeten bevallen, mag je vanaf 37 tot en met 42 weken in Nederland thuis bevallen. Thuis bevallen is een veilige en goede manier om je kindje geboren te laten worden. In je eigen omgeving, voel je je vaak prettig en ontspannen. Eén van ons is bij je bevalling, we zijn opgeleid om risico’s en of problemen vroegtijdig te herkennen en hierop adequaat te handelen of indien noodzakelijk, je door te verwijzen naar het ziekenhuis. Bij de thuisbevalling worden we geassisteerd door een kraamverzorgster.

Poliklinisch

Veel vrouwen kiezen er voor om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven, anderen voelen zich prettiger in het ziekenhuis. Wanneer er geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen, is het toch mogelijk om daar te bevallen. Je bevalt dan ‘poliklinisch’. Dat betekent dat je als het ware een verloskamer huurt om het laatste stukje van je bevalling in het ziekenhuis te laten plaats vinden. Wij gaan dan met je mee en begeleiden je verder in het ziekenhuis, ook nu geassisteerd door een kraamverzorgster.
Over het algemeen wordt het poliklinisch bevallen door de meeste verzekeringen vergoed, kijk het voor de zekerheid even na in je polis of je een eigen bijdrage hebt.

Medium risk

Soms zijn er medische redenen waarom het nodig is om in het ziekenhuis te bevallen, maar is het niet nodig dat we je doorverwijzen naar de gynaecoloog. Dat betekent dat je door één van ons wordt begeleid, geassisteerd door een kraamverzorgster of verpleegkundige.
Door de meeste zorgverzekeraars wordt dit vergoed.

Medisch

Indien zich tijdens je zwangerschap of bevalling medische problemen voordoen, word je verwezen naar de gynaecoloog. Je zult dan in het ziekenhuis moeten bevallen en wordt dan ook door een klinisch verloskundige, arts-assistent of gynaecoloog begeleid. Wanneer je bevallen bent en weer naar huis mag, komen wij weer bij je thuis langs om je kraambed te begeleiden.

Verloskundigenpraktijk In de Kempen

Spreekuur locatie Eersel

Hint 11
5521 AE Eersel

Spreekuur locatie Hapert

Hapert
Oude Provincialeweg 77
5527 BN Hapert

Spreekuur locatie Vessem

Fysio Vessem
Hemelrijk 1
5512 BZ Vessem
© 2024 Verloskundigenpraktijk In de Kempen - Privacy Policy