Beste Zwangere/kraamvrouw en partner,

 

Helaas merken we dat landelijk en ook zeker regionaal het aantal besmettingen weer snel toeneemt. De maatregelen zijn aangescherpt en zo hebben wij ook meer beschermende maatregelen in onze praktijk moeten toepassen. Het is van groot belang dat we samen proberen het Coronavirus serieus te blijven nemen. Wat we vooral niet willen is het terug moeten schalen van onze zorg zoals we in maart hebben moeten doen.

Vandaar dat het heel belangrijk is dat je als zwangere, maar ook als partner probeert je te houden aan de adviezen van 1,5mtr afstand houden van alle personen buiten je gezin.

We begrijpen dat het voor jullie een speciale tijd is die je het liefste samen wilt beleven, toch moeten we jullie uitdrukkelijk verzoeken om zonder partner en zonder kinderen op het spreekuur te komen.

Partners zijn wèl welkom bij de geplande echo’s, het intake gesprek en het doorspreken van het geboorteplan. 

Daarnaast is het belangrijk dat we het contactmoment zo kort mogelijk houden. Dus bij veel vragen of bijzonderheden die je wilt bespreken, bel je zelf een aantal dagen voorafgaand aan het consult tijdens het telefonisch spreekuur. Dit is elke werkdag tussen 8:30-9:30u. 

Vanaf a.s. Maandag 5 oktober dragen wij ter bescherming een gezichtsmasker tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Wanneer je voor een controle of echo naar de praktijk komt, vragen wij je je handen te ontsmetten en is het dragen van een mondmasker zowel in de wachtkamer als in de spreekkamer verplicht!

Hieronder nog kort de belangrijkste maatregelen:

Het blijft te allen tijde belangrijk dat je telefonisch contact met ons opneemt wanneer jij of je

gezinsleden de volgende klachten hebben:

  • Verkoudheid
  • Benauwdheids-, Hoest- of luchtwegklachten
  • Koorts (>38 graden)
  • Wanneer je in contact bent geweest met een Coronapatiënt

Spreekuren:

● In de wachtkamer ontsmet je je handen, een mondmasker is verplicht in de wachtkamer alsook in de spreekkamer. 

● Je partner is dus welkom bij de geplande echo’s, het intake gesprek en het bespreken van het geboorteplan rond 32 wkn. Ook in het ziekenhuis wordt verzocht bij voorkeur alleen te komen.

● Alle zwangerschapscontroles vinden nog fysiek plaats zoals ook in ons zorgpad terug te vinden is. Probeer om het gesprek zo kort mogelijk te houden, bel vooraf tijdens telefonisch spreekuur wanneer er veel vragen of bijzonderheden zijn. 

● Locatie in Vessem is voor ons nog niet toegankelijk. Deze spreekuren worden voorlopig in Hapert gehouden. Wanneer dit weer in Vessem kan plaatsvinden worden jullie hiervan op de hoogte gebracht.

Bevalling:

● Als je thuis bevalt, dan mag er naast je partner nog een extra persoon aanwezig zijn. Dit is

ook zo in het ziekenhuis.

● In het ziekenhuis is een bad bevalling op dit moment nog wel mogelijk.

Kraambed:

● Alle visites mogen weer fysiek plaats vinden, maar wanneer het goed gaat wordt er mogelijk voor gekozen om enkele visites telefonisch te doen in overleg met jullie en de kraamverzorgster. 

Nacontrole:

● De nacontrole  6 weken na je bevalling vindt bij voorkeur telefonisch plaats. Indien er toch bijzonderheden zijn waarbij fysiek contact nodig is, plannen wij deze uiteraard met je in.

We doen ons uiterste best jullie tijdig op de hoogte te stellen van de wijzigingen die plaats vinden. Echter gaan de ontwikkelingen zo snel en kan het soms zijn dat er per direct wijzigingen zijn die nog niet gecommuniceerd zijn. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. 

Verloskundigenpraktijk In de Kempen

Spreekuur locatie Eersel

Hint 11
5521 AE Eersel

Spreekuur locatie Hapert

Hapert
Oude Provincialeweg 77
5527 BN Hapert

Spreekuur locatie Vessem

Fysio Vessem
Hemelrijk 1
5512 BZ Vessem
© 2024 Verloskundigenpraktijk In de Kempen - Privacy Policy